De in het leven meest persistente en dringende vraag is: wat doe je voor anderen? - Martin Luther King

12 jaar! 12 jaar reeds heb ik het voorrecht gehad om als schepen van sociale zaken de schitterende gemeente Evergem te mogen mee besturen, om samen met kartelpartner PVG (Ploeg Vrije Gemeentenaren) en in een coalitie met CD@V de socialistische accenten te leggen in het bestuur.

In alle eerlijkheid en bescheidenheid durf ik te stellen dat het kartel PVG-sp.a goed tot zeer goed werk heeft geleverd en dat sp.a-Evergem zich steeds als een loyale kartel- en coalitiepartner heeft opgesteld, trouw aan de gemaakte afspraken en voorwaarden.

En dat kan niet van iedereen worden gezegd. De kartelrelatie in de 2de legislatuur (2006-2012) is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een onmogelijke relatie. Compromissen vinden en sluiten was niet meer mogelijk door de steeds strakkere en rechtse politiek van PVG.
Sp.a-Evergem kon en wou op zo'n manier niet verder samen werken, trok zijn conclusies, en volgde de laatste twee jaar zijn eigen traject in de gemeenteraad en het schepencollege.
Onze achterban heeft deze breuk met PVG opgelucht en op applaus onthaald! Meer zelfs; sindsdien leefde het bewustzijn meer en meer om op eigen benen te staan en met een eigen lijst socialistische lijst naar de gemeenteraadverkiezingen te gaan.

En die lijst is er gekomen! Door de inzet en de gedrevenheid van onze achterban is sp.a Evergem en vooral ikzelf heel fier om de kiezer een schitterende lijst aan te bieden van 31 enthousiaste socialisten.
Ondertussen weten wij dat deze lijst meer is dan een lijst: het is een prachtige ploeg waar iedereen zijn plaats heeft gevonden: man, vrouw, jong, ouder, arbeider, bediende, directeur, kaderlid, gepensioneerde.
Eén ding weet ik zeker: sp.a-Evergem gaat met een sterke lijst en met tonnen zelfvertrouwen naar de verkiezingen van 14 oktober.
Ikzelf heb het ongelooflijke geluk als lijstrekker deze ploeg te mogen aanvoeren!

Zeker niet te vergeten is de lijst voor de provincieraad. Op de 2de plaats staat onze kandidaat voor Evergem, Walter Elderweirdt. Hij staat er op de 2de plaats.
En op de 3de plaats staat mijn echtgenote Chantal De Baets.
Hopelijk kunnen ook zij beiden op uw steun rekenen op 14 oktober.

Klik in het menu hiernaast om zowel de lijst als het programma te bekijken.