Zaterdag = Taterdag

Het begon met een goed gesprek tussen mij en enkele sp.a-ers over inspraak, medezeggenschap en betrokkenheid van de burger naar het bestuur toe.
Waarom zouden we de daad niet bij het woord voegen en met onze sp.a-ploeg niet naar de inwoners stappen en hen uitnodigen voor een goed gesprek waarbij we vooral zouden luisteren naar hun grieven, hun onvrede, hun mening en vooral hun voorstellen?

We noemden het initiatief ietwat ludiek Taterdag omdat het zo goed rijmt op zaterdag, het moment dat we naar de mensen zouden stappen en met hen van mening zouden wisselen.
Ondertussen hebben we een vijftal Taterdagen achter de rug. De opkomst was niet elke keer overdonderend maar wie kwam opdagen was zeer geïnteresseerd en had ons heel wat te vertellen.
Zo waren er reeds Taterdagen in Ertvelde, in Kluizen, in de Azaleawijk in Evergem en in de buurt van het Groentjen, ook in Evergem.

De bedoeling van het initiatief in zoals gezegd in de eerste plaats naar de mensen luisteren.
Later, en dus ook na de verkiezingen, wil sp.a op regelmatige basis meer van dergelijke Taterdagen organiseren in de wijken, en daarom zoeken we ge├źngageerde burgers die als aanspreekpunt kunnen fungeren tussen de bewoners en sp.a.

De Taterdagen werden telkens heel goed onthaald en de mensenvonden het een zeer goed initiatief! En ... voor herhaling vatbaar!